How to comply the complicated program for this young couple with two children is quite a challenge. The couple want their existing house to be enlarged. The site area quiet small and the couple have so many program for the new house, but then they still want to make the ratio between the site and the building better than the existing one. In other word they want more green or open space for their home.

The use of natural lighting and natural ventilation is another goal for this project. Fortunately the existing house already facing north at the front and south at the back, so the goal can be attain. At the second floor we make roof garden to replace the ground at the first floor, which already been made into pavement. We also make several infiltration well with big capacity to obtain zero run off for the rain water.

 

Structure Engineer : Mariance