Each area of KSMA Office is optimised spatially, as the building is aimed to be multifunctional. The flat roof is adjusted to have an alternative function as a gathering area for the employees, facing South and serving the astonishing view of Salak Mountain. The project demands a green environment that could be used effectively for fruit producing.

The tilted building mass is a configuration responded to west-facing facade, with an additional touch of vertical fins alongside the glazed walls. The fins are set to generate shadows and passive cooling system, helping out the work of the air conditioner inside the building.

KSMA Kranggan

Client :

KSMA

Location :

Bekasi, Jawa Barat

Architect :

BE Studio Indonesia

Structure Engineer :

Mariance 

MEP Engineer :

Desain Reka Sraya

Collaborator Rendering :

Satrio Anindito

Construction Management Consultant :

PT. TriPanoto Sri Konsultan

Main Contractor :

PT. Parama Matra Widya

Photographer :

Mario Wibowo Photography

< All project