Call Center Kranggan building requires a compact design, projecting both standard office function and the business storefront.

The land of the site is sloping from the West (Jl. Hankam Raya) to the East, making the construction of semi-basement for additional space possible. The overall look of the building is intended to go well with the surrounding. 

The drainage system of the city that is not available along the main road is a major challenge for the whole process. To resolve the problem, the landscape plays a big role to absorb the rain water by having the infiltration wells and big pond installed around the site. The 18% of the total site area is also used for planting trees for a nice breeze around the place.

Call Centre PT. SIM Kranggan

Client : 

PT. Swakarya Insan Mandiri

Architect :  BE Studio Indonesia

Structure Engineer :

PT Pelita Reka Cipta

MEP Engineer :

Desain Reka Sraya

Collaborator Rendering :

Satrio Anindito

Quantity Surveyor :

Wawan G.

Contractor :

PT. Alkonusa

Photographer :

Mario Wibowo Photography

< All project
Related Projects